Kalıcı makyaj eğitimi kurslarımız için 7 günlük özel eğitim ve 102 saat 12 gün MEB onaylı eğitimler sunmaktayız. Sertifikası Milli eğitim bakanlığı onaylıdır eğitim toplam 4 kategoride verilmektedir. Teorik eğitim 3D kıl tekniği (microblading), Altın oran ölçüm, kaş tasarımı, Kaş pigmentasyonu, Renk bilgilendirmeleri, Kişi cilt teşhisi, Pudralama tekniği, Eyeliner ve Dipliner uygulamaları, Dudaklarda renklendirme, Lateks üzerinde uygulamalar ve Canlı modeller üzerinde uygulamalar. Her kişi için canlı modelleri biz temin edebiliyoruz.
Kalıcı makyaj, son yıllarda oldukça bilinir bir meslek olarak karsımıza çıkmaktadır. Kişinin yüz anatomisi kemik ve kas yapısına uygun yapılmalıdır. Aslında kaş dövmesi demek daha doğru olur. Görünüşü doğal olan kıl atımı tekniği yani microblading denilen teknik ile çok daha trend bir hal almıştır son yıllarda. Her kadın bu tekniği hem yaptırmak hem de öğrenmeyi istemektedir haliyle. İşte tamda burada birtakım sorunlarla karşılaşılmaktadır ve ortalıkta oldukça bilgi kirliği bulunmaktadır. En önemli durum ise eğitim süreleri konusudur. Sizlere biraz bilgilendirme amaçlı olarak sohbet tadında bunlardan bahsetmek istiyoruz.
Kursumuz 12 gün ve maksimum 6 kişilik sınıflarda uygulama teorik derslerle öğrencilerimize sağlıklı ve öğretme odaklı canlı manken ile birebir çalışmalar eşliğinde verilir. Amaç öğretmek ise ekip olarak biz bunu amaç edindik.
Kalıcı Makyaj Eğitimi İçeriğinde Neler Var?
Kalıcı makyaj kursu kapsamında teorik derslerimizde öncelikle hijyen, iş güvenliği, müşteri ilişkileri, kayıt, cilt analizi, sıcak ve soğuk cilt tipi buna göre pigmen seçimi, renk teorisi, yüz anatomisi ve kişiye özel tasarım yapabilme becerisi, çizim ve cetvel kullanma ölçümlendirme için gerekli düzeyde beceri kazandırma. Cilt hastalıkları ve alerji konuları işlenir.
Uygulama derslerimizde ise, kıl atımı teknikleri çeşitleri püf noktaları, pudra far tekniği ve her iki tekniğin birleşimi, dipliner ve eyeliner uygulaması ve dikkat edilmesi gereken hususlar ve püf noktalarıdır. Dudak renklendirme teknikleri ve dudağa pigmenti sabitleme renk seçimi mor dudaklar üzerinde pigment seçimi ve uçuk oluşturmadan uygulama konforu gibi konuları işliyoruz.
Mikro-pigment işlemi denilen kalıcı makyaj uygulaması tek kullanımlık iğneler yardımı ile derinin alt tabakasına renklendirme şeklinde uygulanır. Doğal renk kullanımına özen gösterilir. Bu işlemde özellikle mineralli renklendirme ürünler kullanılır bu ürünler görünüm açısından son derece doğal görünmesini sağlamaktadır. Amaç her gün tekrarlayan makyaj sorununu ortadan kaldırmaktır. Bu sayede ayna karşısında saatlerce vakit harcanmaz.
Kalıcılığı yönünden yapılan bu uygulama sonraki zaman zarflarında sildirmek istenildiğinde bu oldukça zor bir işlemdir. Bu nedenle makyaj malzemelerinin önemine vurgu yapılmalıdır. Gün içinde kalıcılık sağlayan özel makyaj malzemeleri ile yapılan bu uygulama daha pratiktir.
Dövmeyle benzer bir prosedüre sahip olan bu uygulamanın dövme kadar kalıcı değildir. Arasındaki fark her iki uygulamada cildin farklı katmanlarına yapılan uygulamalardan dolayıdır. Buna ek olarak uygulamada kullanılan pigmentler, dövme için kullanılan pigmentler arasında yoğunluk farkı vardır.
Bu uygulama yine diğer güzellik işlemleri kadar uzmanlık gerektiren bir alan. Doğru eğitim almış bir birey işlemleri kolaylıkla yapabilir. Gerek kaş veya dudaklarda ortalama yaklaşık 1 veya 2 saat sürmektedir. Uygulama öncesinde yüzde bir taslak oluşturulur bu taslak ile müşteri adayının beğendiği veya beğenmediği detaylar konuşularak istenilen düzeltmeler sağlanır.
Kalıcı makyaj eğitimi ciddi bir meslek dalıdır ve doğru öğrenilmelidir. Bu beceriler çok kısa süreli örneğin 2 veya 3 günde öğretilemez. Kurs online bir şekilde verilmesi mümkün değildir. Kudamm Akademi olarak kurs boyunca bu becerileri öğrencilerimize bire bir kazandırıyoruz. Kalıcı makyaj eğitimi fiyatları konusunda her bütçeye uygun eğitim programlarıda hazırlamaktayız. Diğer kurumlardan farklı olarak kurumuzda kalıcı makyaj eğitimleri kapsamında ek olarak hatalı yapılmış işlemlerde silme (Remover) işlemleri uygulamalı olarak gösterilmektedir.